مراجعه به بهترین متخصص ایمپلنت و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان پروسه بسیار مهمی است و شامل پاسخ بافتی محیطی (التهاب، رگ سازی جدید، القاء استخوان سازی و فاز بازسازی) می شود.
در مرحله اول: خون حفره استخوان را پر می کند و سپس اجزاء سلولی خون مثل گلبول های قرمز و سفید بدرون ناحیه مهاجرت می کنند و یک لخته خون دور ایمپلنت تشکیل می شود. یک ماتریکس موقت فیبرینی دور آن تشکیل می گیرد و قدم نخست جوش خوردن استخوان پایان می یابد.
تحقیقات گسترده بر روی سطح ایمپلنت باعث شکل گیری پروسه های میکروتکنولوژیک و نانوتکنولوژیک برای بهینه سازی سطح ایمپلنت شده است. بعضی از این سطوح شامل مواردی مثل کلاژن 2BMP کندروتین سولفات و مواد حاملی مثل هیالورونیک اسید برای انتقال این مواد به سطح ایمپلنت به کار می روند.
هیالورونیک اسید (یا هیالوران) یک گلیکوز آمین گلیکان که شامل پلی ساکاریدهائی خطی می باشند. این ها یکی از اجزاء شایع ماتریکس خارج سلولی در بافت همبند می باشد و نقشی بسیار مهم در شکل گیری التیام بافتها دارند. هیالورونیک اسید جز بسیار مهمی از لثه، استخوان و سمنتوم می باشد. گزارش شده است که این ماده باعث تحریک مهاجرت و چسبندگی و ازدیاد و تمایز سلول ها می شوند که تمام این اتفاقات برای تشکیل استخوان لازم است. به نظر می رسد هیالورونیک اسید که دارای تاثیری بر روی شکل گیری و التیام بافتها می باشد بر روی مرحله اول جوش خوردن استخوان به ایمپلنت هم تاثیر بگذارد.
هیالورونیک اسید توسط چه سلولهای مختلفی ساخته می شود؟
- Synoviocytes.
- Fibroblast.
- Chondrocytes.
هیالورونیک اسید یکی از مهم ترین گلیکوزآمین گلیکان ها در ماتریکس خارج سلولی است و در ازدیاد و مهاجرت سلول ها نقش دارد و مکانیزمی برای ترمیم بافت و برای پیشرفت بعضی تومورها بدخیم دارد. نقش اصلی آن کاهش التهاب در حین التیام زخم، حمایت از ازیاد سلولی می باشد. از ایجاد اسکار (جای زخم) هم جلوگیری می کند. موارد استفاده آن در چشم پزشکی، پوست، ارتوپدی و روماتولوژی می باشد. در دندانپزشکی در اختلالات مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) استفاده می شود.
ایمپلنت فوری چه معایبی بر روی درمان دارد؟
ایمپلنت گذاری فوری 30 سال پیش توسط SCHULT معرفی شد. مزیت اصلی آن کاهش تعداد ویزیت بیماران و در نتیجه کاهش زمان درمان و بالا رفتن رضایت بیمار از بهترین متخصص ایمپلنت بود ولی ایمپلنت فوری میتواند دارای معایبی نیز باشد که بر روی موفقیت درمان تاثیر گذار است:
- ثبات پایین تر ایمپلنت (نسبت به موارد تاخیری ایمپلنت).
- امکان کافی نبودن لثه ( بخصوص در افراد با لثه نازک)
- امکان وجود عفونت.
- هزینه بیشتر بیمار (احتمال نیاز به پیوند بالاتری رود).
هیالورونیک اسید دارای تاثیرات ضد التهابی از طریق از بین بردن گونه های اکسیژن فعال مضر و همچنین دارای تاثیرات ضد ادم نیز می باشد در نتیجه می توان هم آن را به درون حفره دندان کشیده قرار داد و هم به ایمپلنت آغشته کرد. به صورت کلی آغشته کردن سطح ایمپلنت به موارد بیوشیمیائی می تواند باعث جوش خوردن سریع ترو بهتر ایمپلنت به استخوان شود. در کل به التیام زخم کمک می کند.
ترکیب هیالورونیک اسید یا پودر استخوان (BCP) برای تصحیح نقایص استخوان باعث تسریع پروسه التیام نسبت به پودر استخوان به تنهائی میشود. از هیالورونیک اسید میتوان در سینوس لیفت (روش هیدروکینتیک )هم استفاده کرد .قوام بالای آن در بالا بردن بهتر وکنترل شده کف سینوس کمک کننده است.